Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mit viseljünk a karácsonyfa alatt?

2010.12.22

 

 A karácsony a szeretet ünnepe, ami viszont nem jelenti azt, hogy külsőnknek kötelezően unalmasnak, esetleg szigorúan keresztényinek kell lennie.

Igaz, az sem díjnyertes ötlet, ha valaki külsejét tekintve a karácsonyfát is túl szeretné ragyogni. Annak jártunk utána, mit vegyünk fel, ha igényesen, elegánsan egyúttal divatosan szeretnénk ülni a karácsonyfa alatt.

A kereszténység egyik legfontosabb ünnepét, a karácsonyt milliók ünneplik Magyarországon. Míg egyesek vallásos áhítattal tekintenek rá, addig másoknak a szeretet ünnepét jelenti. Talán nem túlzás azt állítani, hogy legtöbben ilyenkor nem csak karácsonyfát díszítik fel, hanem igyekeznek - legalábbis magukhoz mérten - ünnepélyes külsőt ölteni.

 

A piros karácsonykor mindig nyerő


A "vasárnapi" ruhák persze mindenkinél mást jelentenek, lehet ez visszafogott, szinte szűzies, de sok család számára nem idegen jelenség az illatfelhőben úszó, felékszerezett, tupírozott nagynénik képe sem. Nem törvényszerű azonban, hogy valaki a végletekből induljon ki, mielőtt kiválasztja a szentestére, illetve a karácsonyi napokra kikészítendő szettjét. Az alábbiakban szakértői segítséggel igyekszünk eligazodni a karácsonyi divat, valamint az ízlés-ízléstelenség útvesztőjében.

Pácsonyi Daniella, a Borsa.hu oldal stílusszakértője azt mondja, az advent alapszínei a divatban a piros, a zöld és a fehér, míg az abszolút befutóknak még mindig a fekete és hozzá ezüst vagy arany számítanak.


"Karácsonykor még a stylistok is sokkal elnézőbbek, tehát bátran lehet színeket és kiegészítőket használni. Attól óva intünk mindenkit, hogy az összeállítása giccses legyen" - figyelmeztetett Pácsonyi Daniella, aki úgy véli, ennek oka nem az, hogy szenteste nem vesszük észre az oda nem illő darabokat. Csupán annyiról van szó, hogy a karácsonyi dekorációk és sokszor a rendezvények is önmagukban iszonyúan giccsesek, túldíszítettek, úgyhogy egy-két hatalmas kiegészítő még nem tragédia.


Konkrét ötletek

Aki pontosabb útmutatásra vágyik, annak, íme néhány konkrét tanács, mit is vegyen fel karácsonykor, ha divatos, luxus kategóriájú darabokra vágyik. Pácsonyi Daniella a vékony, magas lányoknak egy Yves Saint Laurent márkájú, pánt nélküli, ezüst színű ruhát emel ki, amelyhez a legtrendibb választásnak egy lila Moschino bokacsizmát tart. "Kiegészítőnek egy Frey Wille darabot ajánlanék, mégpedig egy, a csizmához passzoló lila nyakláncot" - mondta a stylist.

 

A teltebb nőknek előnyös karácsonyi viselet lehet egy térd felett érő, fekete alapon virágmintás Roberto Cavalli ruha, amely derékban szűkített. Hozzá illő lábbeliként a stílusszakértő egy fekete lakk Jimmy Choo cipőt emelt ki, de a kiegészítők terén is volt ajánlata: az összhatás egy vastag Swarovski-karkötővel egészen biztosan teljessé tehető.

"Az alacsony nőknek előnyös lehet egy fehér Patrizia Pepe ingből, egy fekete Patrizia Pepe frakk felsőből, valamint egy szűk szabású Burberry nadrágból álló szett.


 

Egy fekete lakk Jimmy Choo cipő telt lányoknak ideálisEhhez fel lehet venni például egy piros, tűsarkú Loriblu cipőt is" - szól a stílusszakértő mélynövésű hölgyeknek szánt ajánlása, de persze a körte alakúakról sem feledkezünk meg.


Nekik a stylist egy pánt nélküli, fekete-piros pliszírozott Roberto Cavalli ruhát javasol, mégpedig fekete Ferre szaténszandállal.

Erre befejezésként egy nyúlszőrme bolerót képzel el, Thomas Sabo brossal összetűzve. Aki a szőrmét szíve szerint kihagyná, az selyemstólát is választhat helyette.

A stylist azt mondja, a legtöbb exkluzív modell az adott márkabolt aktuális kollekciójának darabja, az Yves Saint Laurent és a Patrizia Pepe darabokat a Heaven Store-ban kaphatjuk meg, míg a Jimmy Choo és a Ferre cipőket a budapesti Bizánc Boutique-ban vásárolhatjuk meg.

Ha valakinek ezek a szettek nem nyerik el a tetszését, természetesen saját ízlése szerint is választhat összeállításokat, elég pár tanácsot megfogadni. "A nagyon világos pasztellárnyalatok és az ősz színei viszont ilyenkor nem igazán működnek, és a barna sem jó választás" - emeli ki azokat a színeket a stílusszakértő, amelyek karácsonykor vajmi kevéssé számítanak szerencsés választásnak.

Az angolszász területeken hagyománya van a rénszarvasos férfipulcsinak, karácsonyi szalagos női ingeknek és hasonló csicsás "finomságoknak". Néhány alacsonyabb árkategóriájú boltban itthon is találunk karácsonyi motívumos ruhákat, de ezek inkább trendi darabok, egyáltalán nem az angolszász vonalat követik, mondja a stylist. Forrás

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.