Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Klasszikus adventi koszorú

2009.11.28

hagyomanyos-adventikoszoru-mini
Guba Ági virágkötő mester egy egyszerű szalmalapra készített klasszikus örökzöldekkel és almákkal díszített adventi koszorút mutat be nekünk.

Alapanyagok és kellékek: szalmakoszorúalap; tuja és buxus ágak; kötöződrót;4 piros henger alakú gyertya;erős drót a gyertyák rögzítéséhez; 4 fahéjrúd; 4 fehér gyöngy; piros dísz kötöző drót, apró dísz almák, diók egyébb termések; 2m piros-zöld karácsonyi szalag, ragasztópisztoly. 

Elkészítés: Vegyes örökzöld (buxus, tuja) ágról 5-10 cm-es darabokat vágunk, és ezekből jó néhány apró csokrocskát fogunk össze.
ezeket a kis csokrokat kötözzük sűrűn egymás mellé a szalmakoszorúalapra. A drótot szorosan megefeszítjük, így lesz masszív a koszorú.
A gyertáykat egymással szemben, átlósan helyezzük el a koszorún ( felforrósított drótot szúrunk az aljukba).
a fahéjrúdra ragasztunk egy-egy fehér gyöngyöt, majd piros díszítő dróttal tekerjük körbe a gyöngyök alatt. A fahéjrúdak aljába szintén szúrjuk merev drótot és ezzel szúrjuk a gyertyák mellé a koszorúba. Ragasztópisztollyan rögzitsük a többi díszjtő elemet, az apró dísz almákat; diót, mandulát és más nekünk tetsző termést. Végül a szalagcsokrokat tűzzük a gyertyák mellé (vágjuk a szalagot nény részre és készítsünk belőle masnit).

Forrás: Praktika, Advent 2004

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.